Laadi alla PDF failina   Laadi alla BDOC   Prindi
Kohtunikuabi konkursiteade
Avaldamise algus: 09.09.2021
Avaldamise lõpp: tähtajatu
Justiitsministeerium avaldab teadaande kohtute seaduse (KS) § 120 lõike 2 alusel.

Justiitsminister kuulutab välja konkursi Tartu Maakohtu ühe kinnistusosakonna kohtunikuabi ja kahe registriosakonna kohtunikuabi ametikoha täitmiseks.

Kohtunikuabile esitatavad nõuded:
  1. on omandanud KS § 47 lõike 1 punktis 1 nõutud hariduse;
  2. oskab eesti keelt kõrgtasemel (C1 või sellel vastaval tasemel);
  3. on kõrgete kõlbeliste omadustega.

Kohtunikuabiks võib nimetada isiku, kes on täitnud kohtunikuabi ettevalmistuskava, kui konkursikomisjon ei ole isikut kohtunikuabi ettevalmistuskava täitmisest vabastanud. Konkursikomisjon võib vabastada kohtunikuabi ettevalmistuskava täitmisest isiku, kes on vähemalt kaks aastat töötanud õigusalaseid teadmisi eeldaval ameti- või töökohal ning kelle puhul konkursikomisjon leiab, et varasem töökogemus lubab isikul kohtunikuabi ametisse asuda kohtunikuabi ettevalmistuskava täitmata. Kohtunikuabiks võib nimetada ka isiku, kes on sooritanud kohtunikueksami (KS § 115 lõiked 1 ja 2).

Motiveeritud avaldus koos infoga, millisele ametikohale kandideeritakse, isikut ja Eesti kodakondsust tõendava dokumendi koopia, haridust tõendava dokumendi koopia, elulookirjeldus ja kinnitus, et kandideerija vastab kohtute seaduse ja avaliku teenistuse seaduse nõuetele tuleb esitada märgusõna "Kohtunikuabi konkurss" all Justiitsministeeriumile aadressil Suur-Ameerika 1, 10122 Tallinn või elektrooniliselt aadressil konkurss.kohus@just.ee hiljemalt 27.09.2021.

Kohtunikuabi ametipalk on 2199,72 eurot.
 
Täiendavat informatsiooni konkursi ja kandideerimiseks nõutavate dokumentide kohta on võimalik saada telefonil 680 3117 või e-posti aadressil siret.jyrgenson@just.ee.
Justiitsministeerium
Suur-Ameerika 1, 10122 Tallinn
Telefon: 6208100
E-post: INFO@JUST.EE
Teadaande number 1814176