Laadi alla PDF failina   Laadi alla BDOC   Prindi
Geoloogilise uuringu loa menetluse algatamise teade
Avaldamise algus: 11.01.2017
Avaldamise lõpp: 12.01.2117
Keskkonnaamet avaldab teadaande maapõueseaduse (MaaPS) § 30 lõike 2 alusel.

Keskkonnaamet teatab, et Osaühing Eesti Killustik (registrikood: 10126848) (aadress Rõstla karjäär, Rõstla küla, Põltsamaa vald, Jõgeva maakond, 48022) poolt esitatud geoloogilise uuringu loa taotlus võeti menetlusse.

Geoloogilise uuringu luba taotletakse Rapla maakonnas Kohila vallas Loone külas katastriüksusel Vahastu metskond 271 (katastritunnus 31701:004:0419) ja katastriüksusel Vahastu metskond 73 (katastritunnus 31701:004:0271). Mõlema kinnistu omanikuks on Eesti Vabariik, valitseja on Keskkonnaministeerium ning volitatud asutus Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK). Uuringuruumi nimetus on Loone uuringuruum. Uuringuruumi piires ei ole kattumist arveloleva varuga. Taotletava uuringuruumi teenindusala pindala on 7,99 ha. Tegemist on tarbevaru uuringuga, mille käigus plaanitakse rajada 0 puurauku ja kuni 20 uuringukaeveõõnt. Uurimissügavus on kuni 8 m. Uuritavateks maavaradeks on ehitus- ja täitekruus ning ehitus- ja täiteliiv. Taotletava loa kehtivusaeg on 2 aastat. Uuringu teostaja on OÜ Inseneribüroo STEIGER.

Taotletav Loone uuringuruum kattub osaliselt Rapla maavanema poolt 29.06.2016 korraldusega nr 1-1/16/429 vastu võetud ning avalikule väljapanekule suunatud Rapla maakonnaplaneeringu “Rapla maakonnaplaneering Rail Baltic raudtee trassi koridori asukoha määramine” joonise Joonis 8. Planeeringulahendus Kohila valla osas kohaselt Rail Baltic trassi koridoriga ning aladega, kuhu on planeeritud eritasandiline ristumine teega/rööbasteega ja Rail Baltic raudtee ehitamisest tingitud kavandatav/ümberehitatav tee (koos puhvriga 50+50 m). Planeeringuga määratav raudtee trassi koridor on raudtee rajamiseks vajaminev maa ja raudtee kaitsevöönd koos trassi „nihutamisruumiga”. Kogu Rapla maakonna ulatuses on trassi koridori laiuseks määratud 350 m, millest 66 m on raudteemaa koos kaitsevööndiga ning sellest kahele poole jääv 142 m laiune “nihutamisruum”, mis võimaldab projekteerimise faasis raudtee maa-ala asukoha määramise osas vajalikke täpsustusi. Rail Baltic raudtee trassi koridori alal tuleb arvestada raudtee rajamisega kuni raudtee ehitustegevuse alguseni. Maa ostmisel või rentimisel peab isik arvestama raudtee rajamisega. Raudtee trassi koridoris tuleb ehitusteatise, ehitusprojekti ja ehitusloa kohustuslike ehitiste kavandamisel küsida tegevuse osas seisukohta Rapla Maavalitsuselt ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumilt.

Geoloogilise uuringu loa taotluse ja muude asjassepuutuvate dokumentidega on võimalik tutvuda Keskkonnaameti Rapla kontoris (Tallinna mnt 14, 79513, Rapla; pohja@keskkonnaamet.ee; 484 1171).
Taotlus on digitaalselt kättesaadav Keskkonnaameti dokumendiregistrist aadressil http://dhs-adr-kea.envir.ee/

Kuni geoloogilise uuringu loa andmise või andmisest keeldumise otsuse tegemiseni on igaühel õigus esitada Keskkonnaametile taotluse kohta põhjendatud ettepanekuid ja vastuväiteid.  Ettepanekuid ja vastuväiteid võib esitada suuliselt või kirjalikult e-posti aadressile pohja@keskkonnaamet.ee või postiaadressile Tallinna mnt 14, 79513, Rapla.

Geoloogilise uuringu loa eelnõu valmimisest teavitab  Keskkonnaamet täiendavalt ametlikus väljaandes Ametlikud Teadaanded.
Kehtetud ärinimed:
Osaühing Eesti Killustik: aktsiaselts Põltsamaa Graniit, Osaühing Põltsamaa Graniit.
Keskkonnaamet
Tallinn, HARJUMAA, Narva mnt 7A
Telefon: 6807438
E-post: INFO@KESKKONNAAMET.EE
Teadaande number 1074461